Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kés linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Kés képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: kes.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
Moskito Késnagykereskedés

Moskito Késnagykereskedés

A több mint 16 éve fennálló és működő Moskito Kft. Magyarország legnagyobb késnagykereskedése. Kezdetben inkább konyhafelszerelésekkel, illetve Európából importált késekkel foglalkozott a cég. Ám az évek során egészen máig folyamatosan bővült a terméklistánk. Több mint 40 késgyártó céget képviselünk a világ három kontinenséről, és közel tízezer cikk található a kínálatunkban. Nálunk megtalálhatóak különféle egykezes bicskák, vadásztőrök, harci-katonai kések, svájci bicskák, horgászkések, konyhakések, fogók, kardok, és természetesen a jól bevált hagyományőrző kések, valamint a gyűjteményi darabok. Továbbá forgalmazunk machetákat, túlélő felszereléseket, játék vadászpuskákat, zseblámpákat és fejlámpákat is.

Farkas Bertalan Késgyártó

Farkas Bertalan Késgyártó

Foglalkozásom vadászpuskaműves és késgyártó. Puskaműves iparomat 1995-től gyakorolom, késgyártó szakmámat pedig 1989 óta. Önálló iparosként Emődön dolgozom, saját műhelyemben. Vadász- és díszkések készítését vállalom, egyedi kivitelben is. Késeimet kizárólag kiváló minőségű anyagokból készítem. Fontos számomra, hogy termékeim ne csak szépek, hanem funkcionálisak is legyenek. Hosszú évek tapasztalatai alapján alakítottam ki modelleimet, hogy azok maximálisan kielégítsék bármely vásárló kívánalmait, legyen az vadász, vagy gyűjtő. Penge: A kések 440-c anyagból készülnek, melyet a Krupp cég készít. Gyári hőkezelési technológia szerint 57-58HRC keménységben. Élkiképzés borotvaél. Nyél: Egyedi nyélkiképzés szarvasagancsból, különleges fákból a megrendelő igényei szerint, és bronz előkével.

Ka-Bar

Ka-Bar

A Ka-Bar kések a vadász és katonai felhasználástól egésszen a túrázáshoz kifejlesztett modellekig terjednek. Vadász kései és tőrei nagyon népszerűek a felhasználók körében. A katonai tőrök és kések, igazi művészi fegyverek.

Moulton Knives

Moulton Knives

Az amerikai kések között is kiemelkedő minőségű darabokat gyárt a Moulton. Vadász kések, és harci kések is megtalálhatók a kínálatában. A kés formája jellegzetes, a kések nyele több modellnél is különleges.

Timberline Knives

Timberline Knives

Az amerikai Gatco cég a taktikai felhasználásra fejlesztett kések, a vadászatra és túlélésre készített tőrök és kések valamint a konyhai kés és eszközök széles választékát kínálja a vásárlóknak. Termékeit a világ több pontján, így Magyarországon is forgalmazzák.

Reintex webáruház

Reintex webáruház

A cég által forgalmazott termékek nagy keresletnek örvendenek. Mint köztudott, a katonai ruházati termékek erős igénybevételre tervezettek és komoly minőségvizsgálati ellenőrzések mellett gyártottak. Ezek a termékek keresettek, mint munkaruhák, de igen népszerűek a fegyveres testületek, vadászok, horgászok, vagyonőrök, természetjárók és a szabadban foglalatoskodók között. Egyik jelentős tevékenységünk a katonai feleslegek forgalmazása. A készletek gyakori forgása miatt, és a beszerzések esetleges jellegéből adódóan ezek nehezen bemutatható termékek. Ha részletesebb információra van szüksége, keresse az akciók újdonságok, vagy börze oldalunkat. A webáruházban több típusó kést is forgalmaznak. Többnyire katonai késeket.

Victorynox webáruház

Victorynox webáruház

Cégünk 1989-ben elsőként importálta és ismertette meg a magyar vásárlóközönséggel a Victorinox termékeit. Cégünk filozófiája ,hogy a Victorinox teljes áruskáláját bemutassa,megszerettesse és kínálja Kedves Vásárlóinak,mely termékek egytől-egyik kiváló minőséget,utánozhatatlan praktikusságot,design-t és hihetetlenül kedvező ár.érték arányt képviselnek. Aki egyszer egy Victorinox zsebkés tulajdonosa lesz,érezni fogja,hogy a Victorinox termékei ugyanolyan nélkülözhetetlenek a mindennapokhoz mint a például egy karóra,melyet mindig magunknál tartunk.A Victorinox elegáns kivitelű,egyedi tervezésű,kifinomult design-nal megmunkált zsebkései és más termékei hasznos társakká váltak emberek millióinak számára szerte a világon.

Acélfullánk

Acélfullánk

Számtalan bizonytalan információval szembesül szinte mindenki, aki elkezdi az ismerkedést a kések világával. Ezeknek a bizonytalan információknak jelentős része az acélokra vonatkozik. Nyilván a teljesség igényével ezeket a bizonytalanságokat egy ekkora adatmennyiséggel rendelkező tudomány esetén képtelenség lenne eloszlatni egyetlen cikk terjedelmén belül. Még akkor is, ha a kések szempontjából bennünket érintő rész csupán egy parányi szeletkéje ennek a tudománynak. Ezért ennek az írásnak a célja sem több, mint megadni az első lépéseket a további tanuláshoz.

Késpláza

Késpláza

Minőségi és jól használható kések jellemzik kínálatunkat. A legkülönfélébb vágóeszközök - kések, bicskák, konyakések, japán kések, multiszerszámok, stb. - közül válogathatsz, lehetőség van egyedi kés tervezésére is. A termék választék változik, ezért érdemes rendszeresen ellátogatni hozzánk. Főleg világcégek termékeit találod meg nálunk. Ha keresel egy kés típust, de nem találod a közvetlen kínálatunkban, az nem jelenti azt, hogy nem tudjuk beszerezni. Vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi megpróbáljuk felkutatni azt

Hirdetés
Hornok István

Hornok István

Régóta, több mint tíz éve foglalkozom a vadásztőrök készítésével. A tőr teljes egészében kézi munkával készül. A fémből kivágom a megfelelő formát, finomítom és edzem. Ezután kezdődik az aprólékos, nagyon gondos munka, a nyelet kivágni, felragasztani, szegecselni, aztán formára csiszolni. A nyelet impregnálni kell, hogy tartós maradjon. A penge kidolgozása is sok munkát igényel, amíg élesítem és kézzel kipolírozom, hogy tükörsíma legyen. A penge rozsdamentes acélból készül, a nyél szarvasagancsból vagy különböző fából, pl. mahagóni, poliszander, cseresznye, rózsafa, tikfa, fekete dió stb. Ezt hobbiból, a magam szórakoztatására s a vadászok legnagyobb megelégedésére készítem.

Dorkó vadászkések

Dorkó vadászkések

Borsodnádasdon már több, mint 150 éves hagyománya van. Itt élünk mi, testvérek: Dorkó István és Dorkó György. Településünk Magyarország észak-keleti részén, Budapesttől 130 km-re, a Bükk-hegység lábánál terül el. Ipari tanulóként sajátítottuk el a késkészítés mesterfogásait. Minél jobban belemerültünk a fortélyaiba, annál jelentősebbé vált számunkra, hogy megismerjük az acélok szerkezetét, hőkezelését és megmunkálhatóságát. Ennek érdekében elvégeztünk egy műszaki főiskolát. Késeinket zsűriztettük: a Kézműves Kamara iparművészeti termékké nyilvánította. 1992-ben jelentünk meg első alkalommal nemzetközi kiállításon. Azóta a vadászati szakkiállítások rendszeres résztvevői vagyunk, főként Németországban,(Nürnberg 'IWA', München, Dortmund, Hannover), Olaszországban (Bresa, Longarrone) és Ausztriában (Bécs, Salzburg, Innsbruck). Termékeink a hazai piacon is megjelennek. Késeink kizárólag kézi munkával és egyedi formatervezéssel készülnek, melyek hajtóerejét minden esetben a vadászok és a gyűjtők igényeinek kielégítése adja. Erősségünk a rugalmasság, a jó minőség és a precíz kidolgozás. Ehhez járul hozzá, hogy a penge alapanyagát az acéljáról híres Svédországból és Ausztriából importáljuk. De dolgozunk még japán és amerikai anyaggal is.

Vojkó Csaba - Miskolc

Vojkó Csaba - Miskolc

Vojkó Csaba vagyok, 1967-ben születtem. Késeimet 1990 óta készítem magas szintű kézi munkával, elsősorban vadászoknak, gyűjtőknek, műkedvelőknek. Természetesen tetszés szerinti egyéni tervek, igények alapján is dolgozom. Késeimen az ujjvédő saválló, rozsdamentes acélból készül, melyre igény szerint különböző vésések kerülhetnek. Egyedi késekhez faragással díszített díszdobozok készítését is vállalom.

Bartusvhek Zoltán - Budapest

Bartusvhek Zoltán - Budapest

Engedje meg, hogy vállalkozásunk szolgáltatásait ajánljam Önnek. A hazai szakmában már több évtizede végzünk kiemelkedő nyomdaipari gépkés élezést, szerszám- és háztartási eszközök élezési tevékenységeit.

Tarjányi József - Csongrád

Tarjányi József - Csongrád

Tarjányi József István vagyok. Kiskunfélegyházán születtem 1962. május 27.-én. Általános és középiskolai tanulmányaimat is ebben a városban végeztem. Érettségi után kerültem a gödöllői - mai Szent István Egyetemre -, ahol 1986-ban gépészmérnöki, majd 1988-ban mérnöktanári diplomát szereztem. 1985-ben házasságot kötöttem feleségemmel, Csatári Mártával. A következő években Csongrádon a főállású tanári munkahelyem mellett, apósom Csatári László segítségével sajátítottam el és szerettem meg a családban több dinasztiális tradícióval bíró késes mesterséget. 1987-ben született Andrea, 1992-ben Szilvia nevű gyermekem. Apósom halála után 2000-ben önálló vállalkozásba kezdtem, folytatom a családi hagyományokat, nem akartam, hogy négy generáció szakmai tapasztalata, tudása veszendőbe menjen. A több mint 100 év hagyományait előtanulmányaim segítségével sikeresen kiegészítettem, az általam készített termékekben próbálom a hagyományt és a modern ismereteket ötvözni. Termékeimet 2001 óta folyamatosan zsűriztetem. 2001-ben részt vehettem a Milleniumi sokadalom rendezvénysorozat néhány helyszínén, illetve a Mesterségek Ünnepén. Így jutottam el gyulai ill. budapesti a kézműves vásárokra. Termékeimmel részt vettem a Tisza-Maros nemzetközi kézműves kiállításon és vásáron. 2002-ben és 2003-ban is sikeresen folytatódott termékeim zsűriztetése.

Fazekas József - Pyrates

Fazekas József - Pyrates

2009-ben a Pyraster márkanév a 20. évébe lépett. Ma már a Pyraster nevet nem csak Magyarországon, hanem Szlovákiában, Csehországban, Németországban, Ausztriában, Belgiumban és Hollandiában is ismerik. A húsz évnyi munka és tapasztalat arra ösztönöz, hogy a hagyományos módszerekhez térjek vissza. Bizonyos munkákat csak a gépeken - köszörˆ, szalagcsiszoló stb. - lehet, érdemes elvégezni, de a kézi szerszámok nagyobb szerephez jutnak, mint tíz évvel ezel˜tt. A finom és végs˜ csiszolás vizes csiszolókövekkel, kézzel történik. Az éles vonalak és síkfelületek így jobban érvényesülnek a pengéken. A Pyraster mˆhelyben nem létezik sorozatgyártás, de még kisszéria sem. Nincs két egyforma kés vagy kard, mind egyedi darab. Kések folyamatosan készülnek, ezért 10-30 darabból álló készletb˜l mindig lehet válogatni. A honlapon szerepl˜ kések nagy része már elkelt, de kérésre "után gyárthatóak". Minden késnél fennáll a változtatás lehet˜sége, ha egy késforma megtetszik Önnek, elkészülhet más acélból és markolatanyagból. Egy kés az Ön terve alapján is elkészülhet. Ez azonban személyes találkozást, megbeszélést igényel, ahogy a kardok esetében is, hiszen a kardok csak megrendelésre készülnek.

Fazekas Gábor - Késplasztikák

Fazekas Gábor - Késplasztikák

Fazekas Gábor vagyok és 1968-ban születtem Tolna megyében, ahonnan aztán Komárom-Esztergom megyébe fújt a szél. Eredetileg rajztanárnak képeztek, de azóta sok minden mást is kénytelen voltam megtanulni - így a tanításon kívül dolgoztam köztisztviselőként, grafikusként, p. r. menedzserként és még több más munkakörben. Jelenleg leginkább grafikai munkákkal foglalkozom. A "térbeli gondolkodás" mindig is közel állt hozzám, a főiskolán pedig alapvetően szobrászi irányultságú képzést kaptam, így nem csoda, ha a főállásaim mellett folyamatosan bütyköltem valamit: volt, hogy bútorokat faragtam, de készítettem medálokat fából és csontból, stb. Ezekből sok mindent tanultam, de valahogy egyik sem volt az igazi - visszatekintve leginkább útkeresésnek tűnnek. A késeket gyerekkorom óta hasznos és szép tárgyaknak tartom - mindig is rajongtam egyik legősibb eszközünk leszármazottai iránt. Jó pár darab megfordult a kezemben és tetemes mennyiségű információt halmoztam fel magamban róluk. Néhány évvel ezelőtt csatlakoztam a Magyar Túlélő Portál közösségéhez (www.survival.hu), ahol - több más remek ember mellett - megismerkedhettem olyanokkal is, akik hivatásos késkészítők. Közülük különösen Hegyes Sanyinak (Hegyespenge) és Császi Zolinak (Kilden) tartozom köszönettel - rengeteg önzetlen segítséget, információt, anyagot kaptam tőlük.

Szalontai István

Szalontai István

A Szalontai kések saját tervezésű és gyártású kézműves termékek, amelynek minőségére élethosszig tartó garanciát vállalok. Valamennyi kés kiváló alapanyagokból készült, vágóeszközként használva korlátlan ideig megőrzi minőségét. Az élethosszig tartó garancia nem terjed ki a fa, csont nyélanyagok természetes változásaira és a nem rendeltetésszerű használatból eredő rongálásra. A penge idővel élezést igényel.

Tuti menü