Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kés linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Debreczeni - Camillus [2. oldal]
részletek »

Kés képes leírás: Debreczeni - Camillus [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kes.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
Debreczeni Sándor

Debreczeni Sándor

A világ összes késkészít˜je, szinte megszállott ˜rült. Közéjük tartozom én is. Egy jó vadászkésnek élesnek, esztétikusnak kell lennie. Az elkészítés során arra törekszem, hogy az Isten által megadott készség segítsen ahhoz, hogy mikor kész vagyok a munkámmal, az minél nagyobb örömet tudjon szerezni azon embereknek, akik tisztelni tudják késeimet. Ezen iparmˆvészeti termékek minden egyes darabja egyedi, melyek használatra és reprezentációs célokra készítek. El˜állítok t˜rt, kést, bicskát, tantót, kardot. Teljesen egyedi technikával dolgozom, egyedi anyagokkal, igény szerinti megrendelésre. Összeállításuk nagyon sok id˜t kíván, akár 20- 80 órát is igénybe vehet egy-egy remekmˆ. A legszebbek vadászoknak, protokolláris ajándékozásra, vagy gyˆjt˜k kezébe kerülnek. 51 darab min˜sített munkám van, ebb˜l 26 A kategóriát ( A Magyar Iparmˆvészeti Kamara által ítélt legmagasabb min˜sítés) kapott.

Tumpek Ferenc

Tumpek Ferenc

1975 óta gyártok késeket, kézimunkával. 1990-ben alapítottam meg vállalkozásomat, melynek két jellemz˜ irányvonala van. DNC sztenderdkések és Tumpek kések készítése. A logo és a cég elnevezése gyermekeim és feleségem neveinek kezd˜betˆib˜l származik, a kosfej emblémát pedig azért választottam, mert mind a két gyermekem a kos havában született. A vállalkozásomban 5 f˜s team dolgozik, amely kizárólag egyedi és kisszériában készít késeket, t˜röket. A magas szintˆ kézi munkával készült kések szakért˜k, gyˆjt˜k és mˆkedvel˜k értékes kései. Választékos anyagokból tökéletes kivitelezésben készülnek a kések. Az elkészült kések félreismerhetetlen gyakorlatias design-nal rendelkeznek. Minden DNC késnek a markolatvég felé vékonyodó kialakítása van, amit a szakzsargon "Taper Tang"-nak nevez. Az ujjvéd˜ króm acélból készül, ami saválló és rozsdamentes anyag. A képek alatt látható információs lista részletesen tájékoztatja Önt a méretekr˜l a tömegekr˜l és egyéb részletekr˜l. Az adatok lényegtelen eltéréseit a kézmˆves készítésnek kell betudni. A "különleges kiszerelések" táblázata segítségével Ön összeállíthat egy individuális DNC kést.

Marek Csaba

Marek Csaba

Kés. Használati eszköz, olykor dísztárgy. Néha magunk választjuk, néha más választja nekünk. Lehet kicsi, vagy nagy, zsebre tehető, ővre fűzhető... Ami fontos: legyen kézreálló, bárhol jól használható, és persze borotva éles. Az igazi öröm, ha késünk nem tucattermék, hanem egyedi darab. A jó kést öröm használni, kézbe venni. Persze gondozást is kíván, de ez inkább kedvtelés, mint kötelesség. Tisztítjuk, élezzük, olajjal kezeljük. Én szeretem a késeket, és igyekszem olyan darabokat készíteni, amelyek révén Önök is rabjai lesznek ezeknek a nagyszeru eszközöknek.

Kertész Attila késkészítő

Kertész Attila késkészítő

1986 óta gyártok késeket, kézimunkával. Eleinte a helyi acélgyárban (Salgótarján) reprezentációs célokra, majd 1996-tól Földi Sándor barátommal dolgoztunk egy közös műhelyben. 2009 elejétől külön váltunk és saját műhelyben folytatom a kések készítését. Két fő irányvonalam van, mely meghatározza munkámat. A sztenderd vadászkések, melyeket a vadászok igényei és tapasztalatai alapján alakítok ki, valamint az egyedi, gyűjtői kések. Az egyedi kések díszítésénél más mesterek munkái is megjelennek késeimen (scrimshaw, bulino, faragás, gravírozás) A tokok legnagyobb részben továbbra is Földi Sándor munkái. 2004-től tagja vagyok a Magyar Késmíves Céh-nek.Késeimet folyamatosan zsűriztetem a Népi Iparművészeti Tanács által.

Zöld Pont Military Bolt

Zöld Pont Military Bolt

Kínálatunk: Katonai kés, túlélőkés, vadásztőr, vadászkés, nyúzókés, dobótőr, bozótvágó (machete), stb. Sheffield kések: A J. Adams Ltd egy 6 generáció óta késkészítéssel foglalkozó családi vállalkozás Sheffield városában. Ez a cég egyben az anyavállalata két, régi alapítású késgyárnak is. Az egyik az F.E ∓.R.Hopkinson Ltd, (1944 június 14-én alapították) és a másik pedig a John Nowill ∓ons Ltd, mely nevét 1700 április 27-én kapta a Hallamshire késes cégtől. Tehát a Sheffield kések elnevezés a város nevéből jön.

Csigi Zoltán kés élezés

Csigi Zoltán kés élezés

Érettségi,és egy másik szakma elsajátitása után Apai örökség révén cseppentem a késes-müköszörűs szakmába. Nyugdíjba vonulása - 1983 - óta vagyok "maszek", most egyéni vállakozó. 1986-tól feleségem is velem dolgozik. Tevékenységünk: kések, ollók, húsdarálókések, metszőollók, korcsolya élezése, javitása. Készitünk háztartási, hentes, cipész, különböző bőrös szakmák késeit. Zsebkéseket, vadászkéseket. Háztartási, szabó, manikűr ollókat.Pedikür szerszámokat. Lehetőségeinken belül egyedi igényeket is teljesitünk.

Orsai Henrik - Japán kardok

Orsai Henrik - Japán kardok

Orsai Henrik a nevem, Budapesten születtem 1963-ban, a Nyúl évében. Pályafutásomat egy művészeti iskolában kezdtem, majd a vasas szakmában folytattam. Volt szerencsém kézbe venni és tanulmányozni több tucat eredeti régi japán kardot. Katanákat, wakizashikat, tachikat, tantókat, valamint naginatát és yarit is. Régi szenvedélyem a gyakorlókard-készítés. Iaitókat készítek, amelyek tökéletes másai az eredeti japán kardoknak. Nem a hagyományos japán eljárással készítem a pengéket, de nem is könnyűfém ötvözetből, mint amiből manapság a legtöbb iaito készül.

Ambrus Aladár késélező

Ambrus Aladár késélező

Egy éles szerszámmal nemcsak gyorsabb, könnyebb de egy jólvágó bicskával a szalonnázás is jobban esik. Kések ollók, húsdarálók késeinek élezése a legmagasabb szinten. Szeretné, hogy kései borotvaélesek legyenek? Ha mi megélezzük garantáltan borotválkozhat velük, természetesen ha megfelelően jó az él anyaga és jól van hőkezelve. Az élszög kialakításánál azt is figyelembe vesszük, hogy jellemzően milyen anyag vágására használják az adott szerszámot. Ezáltal az élettartama és éltartása hosszabb a késeknek. Otthoni élezéshez tanácsokat vagy élező köveket is adunk.

Földvári István - solymásztőr készítés

Földvári István - solymásztőr készítés

Nevem Földvári István. 1993 óta nyújt kézzelfogható örömet ragadozómadaraim röpte, zsákmányolása. Korábbi tőrvívó múltam és a vadászatok inspiráltak arra, hogy solymásztőröket készítsek. Egyszerű, de nemes anyagokból, manuális munkával formálom meg ezeket a sajátos, de számunkra nélkülözhetetlen tarkózótőröket. Vadászmadaraink érdekében a pengéknek nincs élük, csak hegyük. Ennek az az oka, hogy sokszor a solymászmadár lábujjai között kell megejteni a kegyelemdöfést. Ilyenkor, éles pengével könnyen vadásztársunk sérülését okozhatnánk. Ha megnézed munkáimat és elgondolkodsz azon, hogy miért is fontos ez az eszköz, biztosan szükségét érzed, hogy Neked is legyen egy kezedhez és egyéniségedhez illő solymásztőröd.

Hirdetés
Szankovits Tibor - Kakasos Kések

Szankovits Tibor - Kakasos Kések

Szankovits Tibor nívódíjas népi iparmˆvész valamint fiai Viktor és Örs készítik a világszerte elismert Kakasos Késeket. A két fiú elmondhatja magáról, hogy apjuk, nagyapjuk, dédapjuk és ükapjuk is késkészít˜ mesterek voltak már az 1800-as évek elejét˜l kezdve. ˜seink hagyományait meg˜rizve kézmˆves technológiával az évszázadok alatt kiforrott szakmai fogások felhasználásával készülnek alkotásaink. Fontosnak tartjuk, hogy a magyarság gazdag forma és díszít˜ világát meg˜rizzük, ápoljuk, és tudásunk szerint gazdagítsuk. Minden munkánkat a népi iparmˆvészeti tanács zsˆri számmal látta el.

Helmrich Zoltán késélezés

Helmrich Zoltán késélezés

Helmrich Zoltán vagyok. Pécsett születtem 1967-ben. A késes szakmát édesapámtól tanultam, aki 1959-ben a pécsi Bruhács cégtől szabadult fel késes-köszörűsként. Ezt követően a pécsi Kesztyűgyárban dolgozott. Ollók, kések, szerszámok élezésével, javításával foglakozott. 1980-ban nyitotta meg saját üzletét, ahol néhány év múlva már én is dolgoztam. Kések, ollók és egyéb vágóeszközök élezésével és gyártásával foglalkozom a mai napig. Megrendelésre sok egyedi vadászkést is készítettem, ami a világ számos országába eljutott. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen, kevesek által művelt különleges mesterségem van!

Helmrich Kések

Helmrich Kések

A kés. Sokaknak egy használati eszköz, de az igazán kést szerető embereknek egy megbízható társ a mindennapokban, különleges szépségű darab egy gyűjteményben, vagy éppen vágyakozás tárgya. Azt azonban kijelenthetjük a kés mára ikonná vált.

Rabi Tamás késkészítő

Rabi Tamás késkészítő

Régi, mert a késkészítés mesterségét Tumpek Ferenc népi iparművésztől tanultam. akinek keze alatt 17 évet dolgoztam és készítettem a DNC késeket Alkotóházában. Elsajátítottam a kézzel készített kések mesterségének szakmai alapjait, ismereteit. Volt alkalmam megtanulni a precíz, hibátlan, kézi munkával történő késgyártást, illetve a bőrdíszműves szakma fogásait. Új, mert 2007. év végén, családommal úgy döntöttünk, hátrahagyjuk városi életünket, és egy nyugodt, csendes kis településre költözünk. A költözés sok változást hozott életünkben. Lehetőséget adott, hogy immár saját műhelyemet kialakítsam, ahol már saját késeimet készíthetem.

Bora Knives

Bora Knives

The objective of Av-Kamp is to make the consumers' consciosness reach a certain desirable level. Therefore, we feel that it is our duty to make you become aware of some extremely important concepts in production process of Bora Knives. Knowing the importance and content of these concepts ables both the consumer to watch over his/her benefits and the manufacturer to reach higher standards. In our opinion, that is the one and only correct path for all contemporary societies to follow, too.

Eka kések

Eka kések

Az eka svéd kések már 150 éve szolgálják ki az embereket. Ezen a külföldi nyelvű oldalon megtalálhat mindent ami ezekről a vágóeszközökről tudni kell. Kérem látogassa meg ezt az oldalt annak ellenére hogy idegen nyelvű.

Buck kések

Buck kések

Amerikai gyártótól, több mint 100 éves tapasztalattal. Egyedi tervezésű, különleges kialakítású vadász és túlélő kések. A felhasználói igényeket tartották szem elött a fejlesztések során, hogy a legmegfelelőbb eszközöket kapják a vásárlók.

Camillus kések

Camillus kések

Tbb mint 100 éve, 1876 óta gyárt a Camillus cég minőségi késeket. Kínálatukban megtalálhatók a titánium pengés kések is, ami tízszer keményebb a hagyományos acél pengéknél. A regisztráció után vásárolni is lehet az oldalon.

Tuti menü