Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kés linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Tűzzelvassal - Gallyazó [3. oldal]
részletek »

Kés képes leírás: Tűzzelvassal - Gallyazó [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kes.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
Tűzzelvassal Fesztivál

Tűzzelvassal Fesztivál

A rendezvényen kizárólag meghívásos alapon, magyar késes, kovács és fegyverműves mesterek vehetnek részt. A 2005. évi rendezvényen és az azt követő nyár folyamán egyesületünk érmeütéssel 194.103.- forintot gyűjtött össze a Temes megyében hatalmas pusztítást végzett árvíz károsultjainak javára, amit a romániai Reconstructio2005 Egyesület gyermekétkeztetésre és szállítási költségekre fordított.

Minden, ami fegyver

Minden, ami fegyver

A gyarmatbirodalmak megteremtésének időszakában az angolok, franciák, németek, hollandok szintén alkalmazták az eszközt a dzsungelekben való haladásra. Emellett használták a dél-kelet ázsiai régió hasonló rendeltetéssel.

Svájci Tiszti Kés

Svájci Tiszti Kés

A Svájci Tiszti Kés legnagyobb csodája, hogy minden eleme szinte 100%-os tökéletességgel működik. Én ezért szeretem. Igazi kincs a markolatba rejtett egy csipesz, amely elsőrangú kullancs kiszedésre.

Sheffield kések

Sheffield kések

A J. Adams Ltd egy 6 generáció óta késkészítéssel foglalkozó családi vállalkozás Sheffield városában. Ez a cég egyben az anyavállalata két, régi alapítású késgyárnak is. Az egyik az F.E ∓.R.Hopkinson Ltd, (1944 június 14-én alapították) és a másik pedig a John Nowill ∓ons Ltd, mely nevét 1700 április 27-én kapta a Hallamshire késes cégtől. Tehát a Sheffield kések elnevezés a város nevéből jön.

Papp László

Papp László

Papp László vagyok A DIXON késgyártó Betéti Társaság tulajdonosa. A BT-t 1994-ben alapítottuk, ezt megelőzően 1980-óta édesapám egyéni vállalkozóként tevékenykedett. Kezdetben kizárólag konyhai és ipari késeket gyártottunk. A termékskálánk fokozatosan bővült a tradicionális és modern zsebkésekkel, illetve vadászkésekkel, vadászbicskákkal. Ezek tervezésénél figyelembe vettük a funkció és forma egységét, illetve a vadászok és felhasználók egyedi igényeit is. Különös figyelmet fordítunk a "V" él kiképzésére, hogy az tartós és könnyen fenhető legyen.

Túra és szabadidő kések és tőrök II.

Túra és szabadidő kések és tőrök II.

Pengehosszuk általában 15 és 25 cm között van és egyaránt alkalmasak finomabb vágásokra vagy fa faragásra. Használhatóak, kempingezésnél, túrázásnál, horgászatnál és megtalálhatjuk a speciálisan vadászathoz kifejlesztett modelleket is.

Százhuszonöt éves a svájci bicska

Százhuszonöt éves a svájci bicska

Százhuszonöt éve, hogy egy svájci túlélőeszközt talált fel az alpesi ország hadserege számára: a nemzeti jelképpé vált svájci zsebkéssel azóta is célgömböt igazítanak, sajtot szeletelnek és söröskupakot nyitnak.

Svájci bicska USB-vel

Svájci bicska USB-vel

A Victorinox bemutatta adattárolásra és prezentációhoz alkalmas bicskáját. A Victorinox, az eredeti, katonai svájci bicska gyártója még az idei CES kiállításon mutatta be legújabb modelljét, amely már a kellő számítástechnikai extrákkal is fel lett szerelve, és multifunkciós eszközzé lépett elő. A Presentation Pro a szokásos dolgokon kívűl egy lézerpointert és egy 32 GB-os, kivehetős USB-kulcsot is kapott, amely ráadásul ujjlenyomat-olvasóval van ellátva.

Ipod és svájci bicska egy farzsebben

Ipod és svájci bicska egy farzsebben

Történt 1886-ban, hogy a svájci hadvezetés úgy döntött, hogy minden katonájának kell egy becsukható kés, ami konzervnyitóval, csavarhúzóval és egy lyukasztóval rendelkezik. Meg is született az egyezség a német szállítóval. Ami egy bizonyos Karl Elsenernek nem tetszett és hazafias bosszútól vezérelve, 1891-re megtervezte a négyfunkciós, akkor még fanyelű svájci bicskát.

Hirdetés
Hipermodern svájci bicska!

Hipermodern svájci bicska!

A svájci bicska sem marad le a számítástechnikai forradalom közepette: a legújabb verzióban nemcsak penge és olló, hanem Bluetooth, pendrive és ujjlenyomaton alapuló biztonsági rendszer is van. Az 1884 óta fennálló svájci Victorinox világhírű túlélő bicskáit jelentősen továbbfejlesztette, és létrehozta azt a verziót, amelyben Bluetooth, pendrive és egy olyan biztonsági rendszer is van, amely csak a tulajdonos ujjlenyomatát fogadja el jelszóként, így illetéktelenek nem férhetnek hozzá a tárolt adatokhoz. A pendrive 32 gigabájt memóriával rendelkezik, a Bluetooth pedig számítógépes egérként működtethető. Ráadásként egy lézer mutató is van a bicskában. A városi dzsungel eme túlélési eszköze átszámítva mintegy 80 ezer forintba fog kerülni, ha piacra kerül.

Svájci bicska - 32 GB memóriával

Svájci bicska - 32 GB memóriával

Az univerzális svájci bicskáiról híres Victorinox története során először vett részt a Consumer Electronics Shown, ahol bemutatták legújabb, 32 gigányi flash memóriával ellátott terméküket. A Victorinox legújabb bicskája - már ha lehet még bicskának hívni egy ilyen készüléket - 32 gigabájt flash memóriával rendelkezik, mindez 256 bites hardveres titkosítással, ráadásként pedig a gyártó egy ujjlenyomat-olvasót is kínál a biztonságos azonosításhoz. Ha mindez nem lenne elég a kütyük szerelmeseinek, akkor megemlítjük még a Bluetootht, a két nyomógombot illetve a lézert, melynek mondjuk egy prezentáció esetén lehet szerepe.

Informatikai pezsgés Svájcban

Informatikai pezsgés Svájcban

Könnyen lehet, hogy a következő években az alpesi ország már nem csak a svájci bicskáról, az óragyártásáról vagy éppen a sajtjairól lesz nevezetes, hanem az IT-cégeiről is. Jelentős IT-vállalatok Svájcban? Napjainkban ez már közel sem elképzelhetetlen. Mindez két helyi kitűnő oktatási intézménynek és a vállalkozó kedvű cégeknek köszönhető. Svájcban kitört az informatikai cégalapítási láz. Az alpesi országban még soha nem jött létre ennyi IT-vállalat. A Techcrunch által Zürichben szervezett találkozón 40 új helyi informatikai cég tulajdonosai és munkatársai jelentek meg. Képviseltette magát többek között az Amazee, a Cassiber, a Starfruit, a KeyLemon és a Yes. A megjelentek nagy számán még maguk a Techcrunch munkatársai is elcsodálkoztak.

Csúcsfogyasztó: svájci bicska fürdőszoba

Csúcsfogyasztó: svájci bicska fürdőszoba

Az extra helytakarékos füdőszobai-totemoszlop a panellakások ékköve lehet. Mindenesetre a fürdőszobai szaniteroszlop ugyanannyira látszik high-tech műalkotásnak, mint praktikus fürdőszoba belsőnek. A vertikális elrendezésű toalett, mosdó, víztározó, két zuhany közel 3 méter magas. Az árról egyelőre pontos info nem érkezett, de vélhetően versenyképes lesz egy teljes fürdőszobai felújítás árával.

Kés

Kés

A modern kések pengéjének alapanyaga szinte minden esetben acél. A markolat elkészítéséhez használt anyagok listája sokkal bővebb. A leggyakoribb, és legegyszerűbb választás a műanyag, más kések egyetlen fémdarabból vannak megmunkálva. Hagyományos késeken gyakran találunk fa-, agancs-, vagy csontmarkolatot.

Japán konyhakések

Japán konyhakések

A Japán konyhakések használata mindig különleges élményt nyújt, hisz a hagyományostól eltérő formavilágukkal és kezelhetőségükkel speciális műfajt képviselnek a konyhaművészet terén. Ezek a kések minden ember kezében tökéletesen működnek. A tradicionális japán konyhakések eredete több száz évre vezethető vissza. A legenda szerint a japán kardkovácsokat egy császári rendeletnek köszönhetően mindössze havi két szamuráj-kard (katana) elkészítésére hatalmazták fel. Mivel megélhetésük veszélybe került, legtöbbjük a hagyományos kardkészítési technikát alkalmazva kezdett bele a konyhakések gyártásába, melyekkel a polgárságot látták el. Egy ilyen szakácskés már ránézésre magában hordoz egy darabot a misztikus keleti világból.

Bozótmíves/túlélő kés

Bozótmíves/túlélő kés

A legtöbbször feltett és vitatott kérdés az, hogy milyen a jó bozótmíves/túlélő kés? Erre ahány ember, annyi válasz. Van millió érv és legalább annyi ellenérv, ugyanis az ilyen késnek sok feladatnak, funkciónak kell megfelelnie, amik alapvetően ellentmondanak egymásnak. Éppen ezért rengeteg kompromisszumot kell kötnie a késtervezőnek vagy a késkészítőnek, hogy elfogadható túlélő kést készítsen. A következőkben leírom, hogy én alapjában véve milyen kést tartok megfelelő túlélő, vagy bozótmíves késnek.

Gallyazó kés

Gallyazó kés

A Fiskars fejsze választék minden fajta vágó és hasító fejszét magába foglal. Kézhezálló kialakítású, biztos fogású, jól kiegyensúlyozott és könnyű szerszám. A nyél üvegszál erősítésű műanyag, ami ellenáll a nedvességnek, szárazságnak és a hidegnek; a markolat nem csúszik és feltünő, jól észrevehető narancsságra színű. A fej süllyesztékben kovácsolt finn szénacél, a súrlódás csökkentése érdekében teflon bevonattal készül. Formája elősegíti a biztonságos és hatékony munkát. A nyél és fej illesztése különlegesen stabil, nem lazul meg és nem válik el.

Tuti menü