Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kés linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Egy - Rajongók [4. oldal]
részletek »

Kés képes leírás: Egy - Rajongók [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kes.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
 Egy kés születése

Egy kés születése

Vita nincs: kés buzi vagyok, már régóta. Órákat el tudom nézegetni őket. Melóhelyen már csináltam párat. Készült már sima konyhai kés, vadász/nyúzó kés, dísztőr, sőt legutóbb sikerült szereznem egy nagyon rozsdás (szerintem II. világháborús) szuronyt, azt pofoztam helyre. Régebben láttam egy filmet (Veszett vad), amiben egy túlélő tőr játszotta főszerepet és akkor eldöntöttem: azt bizony megpróbálnom lekoppintani! Elkészült. Hogy milyen lett? Döntse el mindenki maga!

Vágógép kések

Vágógép kések

A vágókéseket a késgyártók három alapvető teljesítményszinten készítik, így vannak normálacél, gyorsacél (HSS) és keményfém (WIDIA) betéttel készült változataik. Különböző minőségű vágókések jellemzői: Normálacél: Hagyományos acélból készült vágógépkés (svédacél minőség), az éltartóssága alacsony. Előnye a kedvező beszerzési ára, hátránya az intenzív élkopás, miatt a nagymértékű késfogyás. A vágás minősége ennél a késtípusnál drasztikusan, gyorsan leromlik, elfogadható vágási felület eléréséhez műszakonként szükséges a kést újraélezni. Mázolt, kemény felületű papíroknál az elvárt vágási méretpontosságot csak a rakatmagasságok csökkentésével lehet biztosítani, ezért a vágógép vágási teljesítménye jelentősen visszaesik. A használható normálacél betét szélesebb a vágógép magasságállítási lehetőségénél, ezért a késtestben több felfogató menetsor található.

Szőlőmetsző kés

Szőlőmetsző kés

Szőlőmetsző kés a szőlőművelés évenként ismétlődő, termésbiztosító és tőkealakító munkájának eszköze. Széles, többé-kevésbé ívelt vaspengéből és fa- vagy csontfogóból álló, 20-30 cm hosszú tárgy. A szőlőmetsző kések a vágóeszközökön belül forma és funkció szerint néprajzilag általában elkülöníthetők, ugyanez a régészeti anyag megítélésében nehezebb.

Élszalagos kések kézi élezése

Élszalagos kések kézi élezése

Felszerelésünk fontos részét képezik a különféle szerszámok, munkaeszközök. Ezek közül sok az éllel rendelkező szerszám, amelyek munkavégző képességét döntően meghatározza élük aktuális állapota. Ezért már a szerszám kiválasztásánál célszerű figyelembe venni, hogy kint terepen is képesek leszünk-e annak rendbehozatalára, élezésére, és ezzel munkavégző képességének folyamatos fenntartására.

Écsy

Écsy

Cukrászati, sütőipari valamint konyhai eszközöket forgalmazunk 1993 óta, 100 %-ig magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás vagyunk. Termékeink főleg német ill. francia importból származnak. Sütőipari és legrégebbi beszállítónk a német Thermohauser cég, őt követte időrendben a francia Matfer vállalat, aki az eszközök mellett kisgépekkel bővítette a mi termékpalettánkat is. Pár éve a német Contacto cég jó minőségű gasztronómiai termékcsaládját vezettük be a hazai piacra. Harmadik éve vásároljuk a Stöckel gyártmányú, magyar vevőkörben közkedvelt fagyikanalakat is. Kisebb magyar alvállalkozókkal is gyártatunk egyszerűbb kivitelű RM termékeket (tortakarikák, gitterrácsok, hitelesített mércék, regálok, keretek, mártóvillák, stb.) Valamint a tönkrement gépi fejek újrafűzését is vállaljuk jutányos áron. A nálunk vásárolt termékeket (amennyiben megfelelő mennyiségről van szó) kívánt cégemblémával logoztatni tudjuk!

Késes kalandozások korszakokban és kontinenseken

Késes kalandozások korszakokban és kontinenseken

Néhány évvel ezelőtt valamelyik angolszász fórumon futottam bele Tapio Wirkkala puukkójába, és amennyire tudtam, rögtön utána is olvastam: szeretem az ilyen érdekesebb darabok történetét megismerni. Annyira ugyan nem lettem rabja, hogy le is vadásszak egyet, de mindenképpen eredeti és szép késnek tartom. Aztán valamikor egyszercsak kijött a Cold Steeltől a Sisu, majd még a Finn Bear is, én meg csak néztem, hogy mi van? Merthogy Lynn Thompson bizony szót sem ejt a tervezőről, sőt, csúsztat - nem is kicsit.

Stanley

Stanley

Büszkeség a múltra, előretekintés a jövőbe: A Stanley Works megalapítása óta a minőséget és a fejlesztésekben történő élenjárást tekintette elsődleges szempontnak. Ma a Stanley világszerte ismert , és egyike azon cégeknek, melyek neve garancia a minőségre. A cég egy nagyon széles termékskálával rendelkezik, amit igen kiterjedt disztribútori hálózattal juttat el a világ legtávolabbi részére is. 1843-ban egy vállalkozó szellemű üzletember, Frederick T. Stanley a connecticut-i New Britainban, létrehozott egy kis üzemet, melyben ajtó vasalatokat és egyéb vasárut gyártott. Ez egyike volt a sok hasonló vállalkozásnak, de eltért abban, hogy a tulajdonos állandóan törekedett az újításokra, a kifogástalan minőségre, és hamarosan kimagaslott a fejlődése a többiek közül.

Kézi kovácsolású kések

Kézi kovácsolású kések

Minden késnek van története. Először csak egy gondolat, egy ötlet, egy forma. Aztán rajzok, skiccek, majd papír és lemez sablon. Amikor a forma kész, akkor kezdődik csak a valódi anyag előkészítése, megmunkálása. Minden kés más és más, de valahol mindegyik hasonlóan kezdi.

Kés/Alatt

Kés/Alatt

A Kés/Alatt (eredeti címe: Nip/Tuck) egy Emmy és Golden Globe díjas amerikai orvosi játékfilmsorozat, melyet Ryan Murphy készített az FX Networks-nek. A sorozat két miami plasztikai sebész Sean McNamara (Dylan Walsh) és Christian Troy (Julian McMahon) életét követi. Bár szigorúan véve nem szappanopera, rendelkezik epizódokon átnyúló cselekményszálakkal. Az első négy évad az USA keleti partján játszódik, Miamiban. Az ötödik évadban a szereplők átköltöznek Los Angeles-be. Ez csak technikai jellegű módosítás volt, hiszen a sorozatot sohasem forgatták Miamiban.

Hirdetés
Kés/alatt II.

Kés/alatt II.

A Kés/alatt két plasztikai sebész, Dr. Sean McNamara (Dylan Walsh) és Dr. Christian Troy (Julian McMahon) életét mutatja be, akik nem csak üzlettársak, hanem jó barátok is. A konzervatívnak tűnő Sean rájön, hogy a sikeres karrier, az anyagi jólét nem tudja feledtetni a házasságával kapcsolatos problémákat. Társa, Christian független, és lépten-nyomon kihasználja a sikerességgel járó előnyöket. Kalandor életmódja mellett azonban egy igazi családra vágyik. Miközben pácienseik belső traumáit külsejük megváltoztatásával orvosolják, addig saját életük sebei egyre mélyülnek.

Soha többet Kés/Alatt

Soha többet Kés/Alatt

Múlt héten leforgatták a Kés/Alatt utolsó jeleneteit is, meglesz a száz rész, ami kábelsorozatoknál igen szép szám - annyira szép, hogy más szériának nem is sikerült a bravúr. Az egykoron sok botrányt kavart sorozat utolsó részeit csak 2011-ben láthatja az amerikai tévéző, a magyar nézőknek az ötödik évad ismétléseit július 21-től, az új epizódjait a Viasat vetíti idén ősztől.

Nip/Tuck

Nip/Tuck

Christian Troy, a nagymenő miami plasztikai sebész, sikeres praxist tart fenn legjobb barátjával, Sean McNamarával. Azonban míg Christian igényeit kielégíti a pénz és a csajozás, addig, a menő image kialakításáért Sean nagy árat fizetett: eltávolodott feleségétől és gyerekeitől. Ryan Murphy éles helyzetekkel teli orvosi drámája bemutatja a plasztikai sebészet sötét oldalát, a fájdalmas, olykor erőszakos harcot, amelyet az emberek megszépülésükért vívnak.

Az Első Magyar Nip/Tuck Fansite

Az Első Magyar Nip/Tuck Fansite

Ez az oldal a Kés/alatt, angolul a Nip/Tuck című sorozattal foglalkozik. Ha esetleg segítenéd az oldal fejlődését, szívesen fogadok bármilyen fanart illetve fanfiction alkotást. Ha bármi más van, kép vagy infó, az is jöhet!

75. rész Gene Shelly

75. rész Gene Shelly

Pechemre a sorozat bebizonyította, hogy elérte a mélypontot. Liz és Christian szexeltek. Mi fejezhetne ennél jobban ki azt, hogy itt a vég? Tessék villámgyorsan lehúzni a rolót, mert innentől már marha maxi gáz. Azt hittem nem tudják überelni, de Sean csajával, aki bepelenkázta a faszit megintcsak sikerült. Borzalom és valódi kínszenvedés nézni.

 4. évad DVD

4. évad DVD

Szex. Csábítás. Zsírleszívás. A díjnyertes Kés/alatt-ban mindez megtalálható, és még sok minden más, amit a képzelet és az orvosi szike feltárhat. Vajon a plasztikai műtét mit képes hozzátenni egy páciens életéhez? És mit vesz el tőle? Sean McNamara (Dylan Walsh) és Christian Troy (Julian McMahon) testszobrászok/legjobb barátok a 4. évadban is ezekre a húsba vágó kérdésekre keresik a választ, miközben népszerű klinikájukon egymást váltják a furcsábbnál furcsább kliensek (például egy hasbeszélő, aki szeretne hasonlítani a babájára) és esetek (a jó doktorok ujjat húznak a szervkereskedő maffiával). A vendégszereplők között olyan sztárokkal, mint Jacqueline Bisset, Larry Hagman, Alanis Morissette, MoNique, Rosie ODonnell és Brooke Shields. Ez az ötlemezes kiadvány tengernyi borzongást, izgalmat és meglepetést tartogat a műtőasztalon innen és túl.

Los Angelesbe költözik

Los Angelesbe költözik

A Kés/alatt úgy fejezte be a negyedik évadot az USA-ban, ahogy azt a készítők és a csatorna (F/X) szerette volna: a 18-49-es korosztályban a plasztikai sebészes sorozat volt a kábeles nézettségi listák királya, köszönhetően a kiváló történeteknek, amiket más nem feltétlenül vállalt volna be (a fasza ki veselopó brigádra gondolunk), az állandó szereplőgárdának és az olyan vendégszínészeknek, mint Kathleen Turner, Larry Hagman, Brooke Shields, Catherine Denevue, Alanis Morissette és Rosie O'Donnell.

Rajongók Írták

Rajongók Írták

Véletlenül azonban sorozatomra akadtam. Egyik éjjel előadás után szörfölgettem a csatornák közt, s a Viasaton éppen egy főcím ment, alatta főcím zenével (persze, mi mással?!). A zene és a kép egy pillanatra lekötött. Fogalmam se volt, mi kezdődik éppen, de 60 perc elteltével már tudtam, hogy Nip/Tuck rajongóvá váltam. Másnap már úgy időzítettem, hogy le ne késsem a kezdést, harmadnap pedig elfoglaltságaim miatt beprogramoztam a dvd-felvevőt, hogy le ne maradjak a történésekről.

Tuti menü