Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kés - Svájci Bicska képes leírás - Kés.tlap.hu
részletek »

Kés - Svájci Bicska - Kés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kes.tlap.hu » Kés - Svájci Bicska
Keresés
Találatok száma - 6 db
Százhuszonöt éves a svájci bicska

Százhuszonöt éves a svájci bicska

Százhuszonöt éve, hogy egy svájci túlélőeszközt talált fel az alpesi ország hadserege számára: a nemzeti jelképpé vált svájci zsebkéssel azóta is célgömböt igazítanak, sajtot szeletelnek és söröskupakot nyitnak.

Ipod és svájci bicska egy farzsebben

Ipod és svájci bicska egy farzsebben

Történt 1886-ban, hogy a svájci hadvezetés úgy döntött, hogy minden katonájának kell egy becsukható kés, ami konzervnyitóval, csavarhúzóval és egy lyukasztóval rendelkezik. Meg is született az egyezség a német szállítóval. Ami egy bizonyos Karl Elsenernek nem tetszett és hazafias bosszútól vezérelve, 1891-re megtervezte a négyfunkciós, akkor még fanyelű svájci bicskát.

Hipermodern svájci bicska!

Hipermodern svájci bicska!

A svájci bicska sem marad le a számítástechnikai forradalom közepette: a legújabb verzióban nemcsak penge és olló, hanem Bluetooth, pendrive és ujjlenyomaton alapuló biztonsági rendszer is van. Az 1884 óta fennálló svájci Victorinox világhírű túlélő bicskáit jelentősen továbbfejlesztette, és létrehozta azt a verziót, amelyben Bluetooth, pendrive és egy olyan biztonsági rendszer is van, amely csak a tulajdonos ujjlenyomatát fogadja el jelszóként, így illetéktelenek nem férhetnek hozzá a tárolt adatokhoz. A pendrive 32 gigabájt memóriával rendelkezik, a Bluetooth pedig számítógépes egérként működtethető. Ráadásként egy lézer mutató is van a bicskában. A városi dzsungel eme túlélési eszköze átszámítva mintegy 80 ezer forintba fog kerülni, ha piacra kerül.

Svájci bicska - 32 GB memóriával

Svájci bicska - 32 GB memóriával

Az univerzális svájci bicskáiról híres Victorinox története során először vett részt a Consumer Electronics Shown, ahol bemutatták legújabb, 32 gigányi flash memóriával ellátott terméküket. A Victorinox legújabb bicskája - már ha lehet még bicskának hívni egy ilyen készüléket - 32 gigabájt flash memóriával rendelkezik, mindez 256 bites hardveres titkosítással, ráadásként pedig a gyártó egy ujjlenyomat-olvasót is kínál a biztonságos azonosításhoz. Ha mindez nem lenne elég a kütyük szerelmeseinek, akkor megemlítjük még a Bluetootht, a két nyomógombot illetve a lézert, melynek mondjuk egy prezentáció esetén lehet szerepe.

Informatikai pezsgés Svájcban

Informatikai pezsgés Svájcban

Könnyen lehet, hogy a következő években az alpesi ország már nem csak a svájci bicskáról, az óragyártásáról vagy éppen a sajtjairól lesz nevezetes, hanem az IT-cégeiről is. Jelentős IT-vállalatok Svájcban? Napjainkban ez már közel sem elképzelhetetlen. Mindez két helyi kitűnő oktatási intézménynek és a vállalkozó kedvű cégeknek köszönhető. Svájcban kitört az informatikai cégalapítási láz. Az alpesi országban még soha nem jött létre ennyi IT-vállalat. A Techcrunch által Zürichben szervezett találkozón 40 új helyi informatikai cég tulajdonosai és munkatársai jelentek meg. Képviseltette magát többek között az Amazee, a Cassiber, a Starfruit, a KeyLemon és a Yes. A megjelentek nagy számán még maguk a Techcrunch munkatársai is elcsodálkoztak.

Csúcsfogyasztó: svájci bicska fürdőszoba

Csúcsfogyasztó: svájci bicska fürdőszoba

Az extra helytakarékos füdőszobai-totemoszlop a panellakások ékköve lehet. Mindenesetre a fürdőszobai szaniteroszlop ugyanannyira látszik high-tech műalkotásnak, mint praktikus fürdőszoba belsőnek. A vertikális elrendezésű toalett, mosdó, víztározó, két zuhany közel 3 méter magas. Az árról egyelőre pontos info nem érkezett, de vélhetően versenyképes lesz egy teljes fürdőszobai felújítás árával.

Tuti menü