Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kés - Típusok, Fajták képes leírás - Kés.tlap.hu
részletek »

Kés - Típusok, Fajták - Kés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kes.tlap.hu » Kés - Típusok, Fajták
Keresés
Találatok száma - 5 db
Gallyazó kés

Gallyazó kés

A Fiskars fejsze választék minden fajta vágó és hasító fejszét magába foglal. Kézhezálló kialakítású, biztos fogású, jól kiegyensúlyozott és könnyű szerszám. A nyél üvegszál erősítésű műanyag, ami ellenáll a nedvességnek, szárazságnak és a hidegnek; a markolat nem csúszik és feltünő, jól észrevehető narancsságra színű. A fej süllyesztékben kovácsolt finn szénacél, a súrlódás csökkentése érdekében teflon bevonattal készül. Formája elősegíti a biztonságos és hatékony munkát. A nyél és fej illesztése különlegesen stabil, nem lazul meg és nem válik el.

Vágógép kések

Vágógép kések

A vágókéseket a késgyártók három alapvető teljesítményszinten készítik, így vannak normálacél, gyorsacél (HSS) és keményfém (WIDIA) betéttel készült változataik. Különböző minőségű vágókések jellemzői: Normálacél: Hagyományos acélból készült vágógépkés (svédacél minőség), az éltartóssága alacsony. Előnye a kedvező beszerzési ára, hátránya az intenzív élkopás, miatt a nagymértékű késfogyás. A vágás minősége ennél a késtípusnál drasztikusan, gyorsan leromlik, elfogadható vágási felület eléréséhez műszakonként szükséges a kést újraélezni. Mázolt, kemény felületű papíroknál az elvárt vágási méretpontosságot csak a rakatmagasságok csökkentésével lehet biztosítani, ezért a vágógép vágási teljesítménye jelentősen visszaesik. A használható normálacél betét szélesebb a vágógép magasságállítási lehetőségénél, ezért a késtestben több felfogató menetsor található.

Szőlőmetsző kés

Szőlőmetsző kés

Szőlőmetsző kés a szőlőművelés évenként ismétlődő, termésbiztosító és tőkealakító munkájának eszköze. Széles, többé-kevésbé ívelt vaspengéből és fa- vagy csontfogóból álló, 20-30 cm hosszú tárgy. A szőlőmetsző kések a vágóeszközökön belül forma és funkció szerint néprajzilag általában elkülöníthetők, ugyanez a régészeti anyag megítélésében nehezebb.

Kézi kovácsolású kések

Kézi kovácsolású kések

Minden késnek van története. Először csak egy gondolat, egy ötlet, egy forma. Aztán rajzok, skiccek, majd papír és lemez sablon. Amikor a forma kész, akkor kezdődik csak a valódi anyag előkészítése, megmunkálása. Minden kés más és más, de valahol mindegyik hasonlóan kezdi.

Műanyag kések

Műanyag kések

Az Indepack Kft. nem csupán olcsó csomagolást, hanem teljes körű megoldást kínál a vendéglátás területén tevékenykedő cégeknek, hogy minél kényelmesebben és olcsóbban tudják csomagolóeszközeiket beszerezni. Cégünk kínálatában megtalálhatók többek közt: műanyag és papír termékek, poharak, eldobható műanyag evőeszközök, tányérok, dobozok, edények, pizza dobozok, valamint kiegészítő termékek. Ha szeretné egyedivé tenni csomagolóeszközeit, akkor vállaljuk azok logózását is! Látogasson el weboldalunkra, ahol megtekintheti akciós termékeinket, illetve tájékozódhat további szolgáltatásainkról!

Tuti menü